Video lelaki mirip “Sultan Melaka” mengentot di bulan Ramadan cetus kekecohan di media sosial.

Sejak dua tiga hari lepas, laman media sosial kecoh apabila satu video mengenai pasangan warga tua sedang bercumbuan dan bermesraan di dalam kereta tersebar meluas. Video berkenaan menjadi tular selepas ianya dikongsikan pula oleh ramai netizen.

Lebih menjijikkan lagi, terlihat kelibat seorang kanak-kanak yang sedang duduk pada kerusi penumpang belakang didalam video berkenaan sambil menyaksikan aksi pasangan warga tua terbabit.

Walaubagaimanapun, ada juga netizen yang mudah terhibur beranggapan lelaki didalam video berkenaan sangat mirip dengan wajah Sultan Melaka yang popular didalam laman ‘troll’ di Facebook.

Persoalannya sekarang ini ialah, bagaimana video seperti ini boleh tersebar di laman media sosial? Apakah motif mereka yang memuatnaik video sebegini rupa? Kerana sensitiviti masyarakat di Malaysia, video berkenaan tidak disertakan di sini untuk tatapan anda semua.

Hasil carian mendapati, video berkenaan telah dipadamkan oleh pemuatnaik asal. Dan diharapkan ianya juga dibuang oleh laman Facebook kerana ia sangat tak bersesuaian dengan budaya di negara ini. – UN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *