Harga iPhone 8 Dijangka Akan Naik

Harga iPhone Pro atau juga dikenali sebagai iPhone 8 dijangka akan lebih mahal berbanding model-model sebelum ini.

Menurut portal berita CNBC yang memetik kenyataan JPMorgan berkata, purata harga jualan dianggarkan meningkat sebanyak $100 (RM428) menjadikannya AS$1,100 (RM 4,715) sebuah berbanding AS$1,000 sebelum ini.

Ini juga bermakna harga telefon pintar itu dijangka akan meningkat bagi jualan di Malaysia namun tidak dapat dipastikan berapa ratus ringgit.

JPMorgan berkata iPhone 8 akan dikeluarkan dalam kuantiti terhadap bagi keluaran kali pertama pada September ini sekaligus menolak beberapa pendapat bahawa pelancaran telefon terbaru keluaran Apple itu akan mengalami kelewatan sehingga Oktober dan Disember.

“Kami tidak percaya jadual pengeluaran Apple berubah secara drastik dengan laporan kelewatan terkini tidak bercanggah dengan keputusan syarikat itu membuat kemunculan semula pada musim bunga ini.

“Kami menjangkakan sedikit kelewatan pada September bagi Perkhidmatan Pengilangan Elektronik (EMS) bagi pengeluaran untuk model Pro dan pengelua­ran kemudiannya melonjak pada Oktober sekali gus membolehkan sasaran dicapai pada penghujung Oktober dan awal November,” katanya. – sk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *