Pelanggan dapat “bonus item” sewaktu beli ayam goreng di Vancauver

Sebatang paip yang tidak di undang telah dijumpai dalam kotak ayam goreng.  Ayam goreng itu dibeli dari kedai ‘takeaway’ di Vancouver oleh seorang pelanggan bersama kawannya.

Setelah memakan separuh dari makanan itu, mereka mendapati terdapat paip dalam ayam goreng dan itu menimbulkan rasa jijik.

Menurut laporan media tempatan, kedai itu menjual ‘friend chicken and copper combo’ dan terletak di Richmond.

Kedai itu dilaporkan telah menggunakan komponen paip itu sebagai penghalang untuk menahan kertas yang digunakan untuk menyusun kotak ‘takeaway’.

Semasa proses pembungkusan, paip itu telah diambil bersama dengan ayam goreng dan kemudian paip itu telah ditemui oleh pelanggan.

Sementara itu, majlis tempatan telah menggesa pelanggan yang menerima item tambahan itu untuk membuat aduan supaya restoran itu boleh disiasat secara rasmi.

Ini merupakan minggu yang menarik untuk dunia ayam goreng. Dahulu terdapat laporan mengenai tikus yang telah digoreng di salah satu cawangan utama restoran ‘takeaway’. Namun, ia telah dibebaskan.

Dalam kes itu, “tikus” yang dikatakan itu ternyata tidak lebih daripada ayam goreng yang mempunyai berbentuk sedikit luar biasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *