Semua penyokong BERSIH kena tipu dengan DAP dan Guan Eng

11/7/2017– Jika ada yang mempercayai parti rasis dan cauvinis DAP merupakan parti yang telus, bukan anti perkauman dan mampu membuat rakyat tenang di bawah pimpinan mereka, itu merupakan satu kesilapan yang besar kerana mempercayainya.

Walaupun parti yang diterajui Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng itu sering melaung-laungkan bahawa parti itu akan membawa kemakmuran, bukan parti anti perkauman dan lain-lain lagi kata-kata manis yang dikatakan, itu semua hanya satu lakonan dan ‘umpan’ untuk rakyat menyokong parti itu sahaja.

Segalanya akan berubah setelah mereka dapat apa yang mereka usahakan selama ini. Kemudian janji hanya tinggal janji. Rakyat pula menderita dibawah pimpinan mereka. Itulah sikap tidak bertanggungjawab yang sering ditonjolkan oleh parti rasis dan cauvinis DAP.

Tuntutan utama perhimpunan Bersih 1 sehingga 5, adalah supaya diadakan pilihan raya secara bersih dan telus. Jika dilihat sejak himpunan pertama hingga sekarang, parti rasis dan cauvinis DAP antara parti yang mendokong teguh Bersih ini.

Mereka kononnya mahu membersihkan pilihan raya Malaysia daripada kekotoran dan penipuan seperti pengundi hantu, beli pengundi dan sebagainya. Kononnya parti mereka adalah parti suci bersih.

Namun, sebenarnya itu hanya retorik. Hakikatnya DAP lebih kotor dan busuk. Inilah sifat puak Pakatan Harapan yang hanya pandai mencetuskan propaganda dan mendabik dada mengatakan mereka bagus dalam segala hal, namun puak pembangkang inilah yang sebenarnya telah banyak membawa penderitaan kepada rakyat.

Puak Pakatan Harapan hari ini bukan sahaja terdiri dari kalangan pemimpin yang menonjolkan sifat dwi standard dan sikap munafik yang cukup tebal dalam diri mereka, malah puak pembangkang ini hipokrit serta mengamalkan dasar politik retorik semata-mata.

Puak pembangkang ini sering menunjukkan sikap jahat mereka kepada kerajaan di bawah pimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak. Apa jua yang dilakukan kerajaan dan Najib akan dipertikaikan dan diburuk-burukkan kononnya hanya memberi bebanan kepada rakyat.

Tindakan mereka itu dilihat cuba meraih simpati kononnya mereka sebenarnya mempertahankan hak rakyat, sedangkan secara faktanya mereka hanya bercakap berlandaskan nafsu jahat mereka sahaja.

Sebagaimana yang dilaporkan, parti rasis dan cauvinis DAP telah menyekat seramai 753 perwakilan daripada mengundi pada pemilihan tahun 2012. Bukan itu sahaja, mereka turut mengimport seramai 547 pengundi hantu untuk mengundi.

Kenapa mereka lakukan semua ini? Jawapannya mudah, kerana jika tidak, kemungkinan besar Lim Guan Eng akan kalah. Ini kerana akar umbi DAP rata-ratanya tidak menyukai kepimpinan nepotis keluarga Lim. Maklumat dalaman menunjukkan sokongan lebih jitu daripada akar umbi adalah kepada Tan Seng Giaw, dan Guan Eng boleh kalah pada pemilihan itu.

Perwakilan yang dinafikan hak untuk mengundi ini kemudian melaporkan pada RoS. Maka menjelang PRU13, RoS meminta DAP membuat pemilihan semula dan jika tidak, mereka tidak boleh menyertai PRU13 kerana melanggar lunas demokrasi yang menjadi tonggak pertubuhan berdaftar di Malaysia.

Semasa itulah PAS menawarkan logonya kepada DAP. Selepas PRU13, baru mereka mengadakan pemilihan semula. Malangnya RoS menerima laporan dan mengesahkan bahawa pemilihan itu juga tidak sah. Justeru mereka meminta pemilihan sekali lagi diadakan.

Hak-hak ahli DAP yang dinafi kartel Lim Guan Eng wajib ditebus. Sehingga kini mereka masih mengekalkan jawatankuasa yang dipilih secara tidak sah sejak tahun 2012 dan 2013 dahulu. Dalam tempoh tersebut, PAS sudah tiga kali melakukan pemilihan.

Mungkin atas sebab inilah, kita melihat berbagai ahli-ahli DAP keluar parti tersebut sejak krisis itu sehingga sekarang. Setakat ini sudah ada dua parti serpihan DAP ditubuhkan iaitu Parti Alternatif Rakyat PAP dan Parti Cinta Malaysia PCM.

Kasihan pejuang Bersih yang makan gas, yang berpanas berhujan, yang tidur atas jalan raya, yang membontoti Lim Guan Eng dan sekutu-sekutunya ke mana sahaja. Mereka diperdaya hidup-hidup demi nafsu rakus cauvinis itu untuk berkuasa. -Utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *