‘Siti Shower’, Klon Siti Nurhaliza Terima Banyak Undangan Show

Terkejut ada, geli hati pun ada bila mendengar suara adik ini.Suara bukan calang-calang suara ya, jika didengari suara adik ini saling tak tumpah sama seperti penyanyi terkenal Datuk Siti Nurhaliza.

Pelajar Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) Pasir Salak, Perak ini dikenali sebagai Siti Shower sebaik sahaja video nyanyiannya di bilik air menjadi viral di media sosial.

Melalui sebuah rancangan Motif Viral, lelaki bernama Rudey ini dia menyedari suaranya seakan Datuk Siti sejak dibangku sekolah lagi.

“Pada mulanya waktu saya sekolah rendah ada juga orang tegur suara kenapa macam Datuk Siti tetapi saya tidak kenal siapa dia Datuk Siti.

“Apabila melangkah ke tingkatan satu ada satu cikgu vokal bercakap kamu sesuai nyanyi lagu Siti. Jadi saya try cari siapa Siti? Saya nak tahu juga,”katanya pada pengacara tersebut.

Rancangan tersebut menjadi hangat dan agak kelakar kerana sepanjang Rudey bercakap memang terasa seperti mereka sedang bercakap bersama Datuk Siti.

Malah, pengcara tersebut juga turut meminta Rudey untuk cuba menyanyikan lagu yang telah dipopularkan oleh Datuk Siti untuk melihat sejauh mana sama suara mereka.

Selain itu, dia juga berkongsi oleh kerana suaranya agak unik dan lain daripada suara lelaki lain, dia sering menerima kata-kata negatif daripada netizen.

“Ada orang kata saya nak tukar jantina, orang kata saya suka sesama jenis,” luahnya dengan nada yang agak kecewa.

Rakannya yang turut hadir juga menambah ada sesetengah individu yang mengatakan dirinya tiada identiti kerana meniru gaya Datuk Siti.

Walaupun sering menerima ejekan sejak dibangku sekolah, dia menganggap semua itu terpulanglah pada hak masing-masing dan tidak mengendahkannya.

Menurutnya lagi, sejak video nyanyiannya menjadi viral, diasering menerima undangan untuk membuat persembahan terutamanya di sekolah.

Nah, ini dia video penuh sesi interview Motif Viral bersama Siti Shower. – mh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *