Dari umur 5 tahun aku jadi mangsa pedofilia pakcik, sepupu dan juga ayah aku sendiri’

 

Hati terdetik nak hantar confession ni sebab terbaca pasal Sufi Rashid dan komen komen negatif netizen yang cakap dia gilakan publisiti sebab come out with his pedophile story. Hanya mangsa pedofil boleh faham perasaan another pedophile victim. Stay strong bro.

Jujurnya aku pun mangsa pedofil. Dan walaupun dah 20 tahun berlalu aku tetap akan menangis bila tetiba benda tu muncul balik kat otak.
Aku rasa jijik. Aku rasa helpless. Aku rasa benci.

Aku jadi mangsa kepada pacik, sepupu dan juga ayah aku sendiri. Yes, ayah aku sendiri. Tergamak kan?

Dari aku umur 5 – 12 tahun, manusia manusia(setan setan) ni la yang ambil kesempatan keatas aku. Walaupun hanya gangguan seksual(meraba raba dan menggesel gesel) dan bukan merogol, tapi tetap mendatangkan trauma besar. Sampaikan kalau aku tidur, aku akan tidur di pintu, kadang kadang tidur duduk, kadang kadang tidur baring dengan kepala betul betul sebelah pintu. So aku akan cepat tersedar kalau ayah aku masuk.

Sebab aku takut sangat? Sebab dia pernah ramas buah dada aku bila aku tengah tidur. Dan aku tersedar. Tapi aku tak boleh buat apa apa. Kau faham tak takut dia macam mana. Sedangkan mak aku ada sekali dalam bilik tu sedang tidur.

Ada satu kali tu aku tertidur di katil sebab aku dah tak larat nak tidur di pintu, bila aku sedar, baju aku dah terangkat dan dia berdiri di hujung katil. Lepas dari hari tu aku tak pernah miss tidur di pintu sampai lah dia sedar yang aku sangat takut dengan dia.

Macamana dia tahu? Sebab setiap kali dia balik rumah aku akan lari duduk dalam bilik aku. Especially bila aku tinggal sensorang kat rumah. Kipas syiling di ruang tamu tu aku akan cuba hentikan guna penyapu dan terus lari ke bilik supaya dia tatau aku ada kat rumah. Aku tak pernah jauh dari pisau bila aku duduk dalam bilik aku. Pernah jugak 2 minggu aku tak tidur malam, sebab aku terpaksa tidur dalam bilik mak ayah aku memandangkan adik abang aku takde dan mak aku rasa tak selamat aku tidur sensorang. Tapi dia tak tahu aku paling tak selamat dalam bilik tu.

Dan yang paling sedih ialah bila mak aku pun tak suka aku, sebab ayah aku pernah kantoi pergi langgan pelacur. Dia benci aku sebab muka aku iras ayah aku. Apa salah aku? Aku dibenci sebab orang yang buat khianat besar dekat aku? Mak aku ludah aku, caci maki aku, dan sampai sekarang aku ingat tengah aku tidur dia angkat kepala aku dengan tarik rambut aku, aku sambung pura pura tidur, hati sedih tuhan je yang tahu.

Aku tak pernah bagitau sesiapa pasal ni. Aku takut nak kawen, aku takut nak explain benda ni kat orang lain. Aku pikirkan family aku. Aku sangat sedih bila baca “Father is his daughter’s first love”, “My father is my superhero”. Sebak dia sampai dalam tekak. Mandi, tetiba teringat, menangis. Malam malam, tetiba teringat, menangis.

Tapi aku dah maafkan dorang, tapi aku takkan pernah lupakan. Aku hilang erti percaya. Netizen netizen yang bash Sufi Rashid tu, boleh cuba kena dulu, baru buka mulut. Aku harap kes aku ni boleh dijadikan iktibar dan menyedarkan ramai pihak. Mungkin korang taleh nak jaga budak tu 24 jam, tapi korang boleh ajar dia untuk jaga diri dia kalau ada orang yang berkelakuan aneh. Do not trust anyone! Even your family!

Alhamdulillah walaupun masa silam aku gelap, aku dah jadi orang berjaya. Dengan menanggung sensorang beban ni, aku cuba sedaya upaya untuk maju dan lari jauh dari orang orang yang pernah khianat aku ni. Lagi satu aku mintak, mak ayah jangan bawak anak tidur sebilik. Kau ingat anak kau tak sedar ke kau merondek memalam. Aku ingat sampai skarang weh.

– Mangsa Pedofil/IIUM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *