Isu Kilang Haram – Kenapa perlu Guan Eng salahkan BN

“Jika polisi ini tidak dibenarkan dan kita perlu merobohkan struktur haram termasuk kilang dan gerai peniaga, jangan salahkan kami kerana ini adalah salah Barisan Nasional,” kata Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

Sangat memalukan kenyataan dari seorang pemimpin yang selama ini mengaku bijak dan jugak mementingkan kebajikan rakyat ini. Beliau bukan saja memalukan diri sendiri dengan kenyataan tersebut, tetapi juga telah memalukan seluruh ahli parti cap roket.

Malah rakyat Pulau Pinang juga pastinya sekarang ini sedang menyorokkan muka kedalam baju akibat dari ke’malu’an yang amat sangat dengan kenyataan tiga suku dari Tokong Penang tersebut. Mungkin selepas ini Tokong Ah Beng layak dilupuskan dan dihantar pulang ke Melaka.

Sebagai seorang pemerintah negeri, Guan Eng tak perlu menyalahkan sesiapa andainya dia tak mempunyai kemampuan untuk melaksanakan tugas dengan baik. Selepas 9 tahun mentadbir negeri, apakah wajar Guan Eng menyalahkan pihak lain diatas ketidakmampuannya?

Guan Eng bukan lagi bayi yang hanya tahu merengek meminta susu apabila lapar. Guan Eng juga bukannya kanak-kanak kecil yang menangis meraung apabila tak dapat gula-gula. Jadi Guan Eng haruslah bercakap seperti seorang yang matang apatah lagi beliau merupakan seorang Ketua Menteri negeri!

Jika setakat hanya tahu menyalahkan semua pihak diatas apa saja yang berlaku didalam negeri dijadikan kriteria untuk memimpin, rasanya ramai orang didalam negeri ini lebih layak menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang.

Budak-budak pencacai Pakatan yang setiap hari menyalahkan kerajaan apabila malas berkerja, jauh lebih layak daripada Guan Eng untuk menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang. Bekas-bekas mahasiswa yang menyokong Pakatan sambil menyalahkan kerajaan apabila terpaksa bayar balik pinjaman PTPTN juga sangat layak berbanding Guan Eng.

Oleh itu, diharap Guan Eng berhentilah menyalahkan pihak lain sebelum lebih ramai lagi rakyat yang sedar bahawa Guan Eng tak mempunyai akal yang cukup untuk menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang.

Rakyat di negeri ini juga tak mahu mempunyai Ketua Menteri yang mempunyai IQ budak-budak tadika. Mereka juga tak mahu seorang individu yang kurang matang menjadi pemimpin tertinggi mereka.

Apa yang Guan Eng sedang tunjukkan di Pulau Pinang ini hanya akan menjatuhkan imej gerombolan Pakatan sahaja. Jika beginilah gayanya pemikiran pemimpin didalam kultus pembangkang, jangan hairan jika mereka tak akan mampu menawan Putrajaya hingga kiamat nanti. – Utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *