Sekali anda sudah sertai Run For Your Life, pasti rasa berbaloi daripada keluar melepak

Sekali anda sudah sertai Run For Your Life, pasti rasa berbaloi daripada keluar melepak berbual kosong tanpa arah.
Ada waktunya dah hujung-hujung bulan, duit pun dah kurang baik lepak kat rumah sahaja, tak keluar duit. Sebenarnya ada banyak lagi aktiviti yang boleh kita buat tanpa mengeluarkan duit yang banyak, malah ia menyeronokkan dan sesekali dapatlah kita mengeluarkan peluh.

Baru-baru ini saya ada sertai fun run yang dianjurkan oleh Petronita. Sebelum itu ada juga sertai fun run yang dianjurkan oleh MILO pada bulan Mei yang lalu. Memanglah nak masuk run ni pun memerlukan duit untuk urusan pendaftaran dan sebagainya. Tapi apa yang saya cuba sampaikan adalah aktiviti menarik dan percuma yang boleh didapati kalau kita berkunjung ke acara-acara ini.

Bagi yang rasa tak ada bajet untuk join acara-acara yang macam ni, jangan risau sebab tak ada pun yang paksa. Kalau rasa nak join kawan-kawan berlari sama rasanya boleh je kot. Cuma nanti kita lari tanpa bib yang diberi khusus untuk para peserta tu, tapi lagi satu kekurangan tak adalah t-shirt yang macam peserta pakai. Itu pun rasanya tak jadi masalah sebab boleh pakai t-shirt yang sama warna dengan para peserta. So masalah setel.

Masuk fun run ni memang fun, kalau tak mahu lari, jalan pun boleh je, tak jadi masalah asalkan kita selamat sampai. Kalau macam Orchid Run baru-baru ni yang saya join, siap ada team cheer leader yang bersorak untuk para peserta, ada band yang nyanyi untuk naikkan semangat dan macam-macam lagi. Lepas tamat run tu biasanya kita akan diberi medal dan juga goodie bag. Lagi best siap bagi breakfast dan free flow air mineral. Kalau yang Milo dulu lagi syok sebab boleh minum milo sampai bosan. Seronok kan?

Tak semestinya hanya peserta yang boleh datang ke acara-acara run ni. Yang tak jadi peserta juga dialu-alukan. Bukan hanya larian semata-mata, malah penganjur turut menyediakan pelbagai aktiviti menyeronokkan untuk pengunjung lain di gerai-gerai yang disediakan, goodie bag pun boleh dapat sementara stok masih ada. Jadi kalau tak ada apa-apa hujung minggu bolehlah hadir ke acara-acara run yang banyak dianjurkan kat Malaysia pada masa kini kan. Owh satu lagi bagi yang berminat dan baru nak berjinak-jinak nak tahu apa lagi run yang bakal diadakan di seluruh malaysia, boleh check it out dekat http://runmalaysia.info/ dan http://www.justrunlah.com/.

Sumber – Mingguanwanita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *