Mahathir sanggup lakukan apa sahaja demi jatuhkan Najib

Saya sudah melakukan apa yang boleh untuk Datuk Seri Anwar Ibrahim, kata bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang kini merangkap sebagai Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM).

Mahathir yang juga merupakan Pengerusi Pakatan Harapan berkata demikian di sesi bertemu belia di Perpustakaan Komuniti Petaling Jaya semalam.

Apabila diajukan soalan adakah beliau masih mempertahankan semua tuduhannya terhadap bekas Ketua Pembangkang itu, Mahathir menjawab dengan mendakwa apa yang berlaku terhadap Anwar adalah keputusan polis manakala pemecatan Anwar adalah keputusan parti.

Mahathir mendakwa dalam tempoh 3 tahun pertama sebelum tangkapan Anwar, polis menghantar laporan dakwaan salahlaku itu kepada beliau.

Namun kata Mahathir, beliau pada awalnya menyangka polis cuba menjejaskan Anwar maka beliau tidak bertindak.

“Kemudiannya, polis menyerahkan laporan terperinci dan saya masih tidak mahu percaya laporan mereka dan saya mahu menemubual mereka yang didakwa mangsa kejadian,” katanya.

Mahathir juga berkata, beliau mengambil pandangan parti apa yang perlu dilakukan dan parti menganggap Anwar tidak lagi layak berada dalam parti. Tindakan selepas itu ialah tindakan polis, tambahnya.

Tambahnya, beliau yang memutuskan agar Anwar tidak digari atau wajah ditutup semasa tangkapan.

Demi untuk menjatuhkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Mahathir sanggup melakukan apa sahaja termasuk melakukan pusingan U.

Sekitar tahun 1998 sehingga 2001, Mahathir dengan penuh yakin mendakwa, seluruh negara wajar menolak Anwar kerana dakwanya, Anwar bukanlah seorang yang bermoral. Kini beliau sanggup menjilat kembali kata-katanya dan bekerjasama dengan orang yang dipanggilnya peliwat.  –Utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *