Nabil Dakwa Dirinya Dimalukan Oleh Chef Wan

Isu Datuk Chef Wan menegur pengacara program Gegar Vaganza 4 (GV4), Nabil Ahmad seperti tidak pernah habis. Selepas menegur Nabil pada konsert pertama dahulu, Ahad lepas, Datuk Chef Wan kembali menegur Nabil di Instagram-nya.

Namun, setelah lama berdiam diri, semalam, melalui akaun Instagram-nya, pengacara dan juga pelawak itu telah membalas kritikan dan meluahkan rasa kecewanya kepada Datuk Chef Wan yang mahukan perhatian darinya.

Menurut Nabil, GV telah memasuki musim keempat, dan masih mengunakan pengacara dan konsep yang sama, tetapi cara Chef Wan menegurnya di Instagram itu telah membuka ruang kepada orang ramai untuk memaki, dan menghinanya.

Jadi, sebagai seorang yang berpengalaman dan professional, Datuk Chef Wan sepatutnya tahu yang ada tempat dan cara yang betul jika ingin berikan pendapat dan bukan secara terbuka seperti itu. Betul juga itu, jika dilihat ruangan komen posting Datuk Chef Wan itu, ramai netizen mengkritik Nabil.

Ingin memberikan teguran itu tidak salah, tetapi pastikan cara menyampaikan teguran itu betul. Janganlah disebabkan sekarang ini zaman teknologi, cara ingin menegur orang pun sampai berubah.  Mungkin kadang-kala Nabil agak over tapi selain menegur di Instagram, jangan lupa yang  WhatsApp juga ada.

Namun, Nabil tetap berterima kasih dan bersyukur dengan teguran bermanfaat yang Datuk Chef Wan berikan padanya, dan dia akan cuba lakukan seperti apa yang Datuk Chef Wan mahukan.

Apapun, harap perkara ini boleh diselesaikan cara baik dan ia tidak mengeruhkan hubungan baik di antara Nabil dan juga Datuk Chef Wan. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *