PAU 2017 – Wanita UMNO berazam kukuhkan lagi parti menjelang PRU14

Walau apa pun rintangan yang mendatang, Wanita UMNO tidak akan goyah dan mampu menghadapinya tanpa mengetepikan kepentingan akar umbi, kata Ketua Wanita UMNO Tan Sri Shahrizat Abdul Jalil.

Yang paling penting katanya, kemelut melanda tidak akan merebahkan atau menyebabkan parti menjadi kucar-kacir.

“UMNO menghadapi saat mencabar tetapi kita tidak goyang, yang mustahak bagaimana kita tangani saat-saat itu dan tindakan untuk memperkukuhkannya.

“Orang masuk UMNO dah lihat dari gambaran yang lebih besar, mampukah kerajaan kita tunjangi itu memimpin negara agar selamat, aman, makmur dan menjamin masa hadapan untuk semua,” katanya dalam satu temu bual menjelang Perhimpunan Agung UMNO 2017, baru-baru ini.

Beliau berkata, Perhimpunan Agung UMNO kali ini akan menjadi pentas solidariti akar umbi menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 tidak lama lagi.

Dalam pada itu, beliau berkata, diakui cabaran untuk menarik pengundi di bandar adalah lebih besar namun pembangunan yang dilaksanakan oleh kerajaan akan membuka mata masyarakat untuk terus menyokong Barisan Nasional (BN).

Tambahnya, Jalinan Rakyat (JR) Plus yang diinspirasi daripada Wanita UMNO sebelum ini merupakan satu langkah agresif parti untuk mengukuhkan lagi jentera BN.

Beliau juga berkata, acuan politik negara yang bercampur mengikut kaum menjadi ramuan BN dalam kesepakatan memacu keharmonian komponen selama ini. –Utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *