Putihkan Ketiak Berkerak Dengan Baking Soda

Siapa ada masalah ketiak hilam?? Hilang keyakinan diri terus kalau ada masalah ni. Boleh dikatakan kesemua wanita didunia ni mempunyai masalah bawah lengan hitam.

Mencukur, mencabut dan penggunaan deodoran adalah punca mengapa terjadinya ketiak hitam. Sebenarnya ada pelbagai cara untuk memutihkan kembali ketiak daripada penggunaan produk mahal sehinggalah cara semulajadi semuanya berbaloi untuk dicuba.

Disini kami ingin kongsikan cara semulajadi yang tidak perlu mengeluarkan perbelanjaan yang mahal pun boleh putihkan kemabli ketiak hitam tu.

Nak cuba?? Jom tengok ni;

1. Baking Soda

Campurkan 1 sudu baking soda bersama air secukupnya sehingga menjadi pes. Kemudian sapukan campuran baking soda tadi pada ketiak anda. Tonyoh sekuat hati dan biarkan selama 10 minit kemudian bilas dengan air bersih. Amalkan dua kali sehari setiap kali mandi.

p/s: Pengunaan baking soda berlebihan akan menyebabkan keradangan kulit. Berhenti gunakan setelah mendapat ketiak yang putih.

2. Lemon

Campurkan perahan lemon dengan satu sudu baking soda dan gaulkan sehingga menjadi pes. Gosokkan pada ketiak sehingga keluar daki atau sel kulit mati. Biarkan selama minit sehingga hampir kering. Bilaskan dengan air bersih. Boleh amalkan tips ini sehingga mendapatkan kembali ketiak idaman anda.

p/s: Penggunaan lemon boleh digantikan dengan cuka ataupun limau nipis.

Nak cantik tak boleh malas-malas tau. Selamat mencuba! – utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *