Tema Kekeluargaan Dalam Makrifat Cinta Berbaloi Untuk Ditonton

Agak sukar untuk melihat industri filem tanah air mengeluarkan filem yang berunsurkan atau mengisahkan mengenai konflik dalam kekeluargaan tetapi tidak lagi kerana filem berjudul ‘Makrifat Cinta’ yang bertemakan kekeluargaan bakal mengegarkan pawagam tidak lama lagi.

Dan, apa yang membuatkan filem arahan Kamal G itu berbaloi untuk ditonton adalah selain daripada diambil daripada mengetengahkan mengenai kisah kekeluargaan, filem itu juga diambil berdasarkan kisah benar dan dibarisi oleh pelakon berbakat besar tanah air.

Filem ‘Makrifat Cinta’ itu berkisarkan mengenai seorang lelaki bernama Mahathir (Syamsul Yusuf) yang bergelumang dengan pelbagai masalah dalam membina mahligai serta tanggungjawab menjadi seorang suami.

Meskipun Mahathir telah bekerja keras mencari nafkah untuk keluarganya tetapi dia sering dilanda pelbagai masalah dan yang lebih memberikan tekanan padanya adalah dia perlu berhadapan dengan isteri ang tidak memahami kemampuannya.

 

Barisan pelakon hebat seperti Syamsul Yusuf, Nabila Huda, Nora Danish, Adi Putra, Aznil Nawawi, Sabrina Ali serta pelakon cilik yang berbakat besar, Puteri Balqis pasti akan berjaya membuatkan emosi penonton tersentuh sewaktu menonton filem ini.

Oleh itu, jangan lupa untuk saksikan filem ‘Makrifat Cinta’ di pawagam pada 1 Februari ini. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *