‘Badang’ Jawab Isu Ikan Mahal Dan Teguran Pelakon Senior

Baru-baru ini timbul kekecohan melibatkan jutawan kosmetik terkenal tanah air iaitu Datuk Aliff Syukri telah berlaku di media sosial sehinggakan Aliff teruk dikritik dengan netizen yang mengelarkannya sebagai riak dan suka menunjuk-nunjuk.

Tampil menjelaskan mengenai isu itu, Aliff Syukri mengatakan ikan Kelah yang berharga RM100 seekor itu dia beli sapatutnya bukan untuk dimakan tetapi untuk dibela. Namun, selepas dua hari ikan itu mati, jadi dari membuangnya, Aliff merasakan lebih baik ikan itu dimasak dan dimakan.

Bukan itu sahaja tetapi, Aliff juga turut menjawab teguran yang diberikan oleh pelakon senior padanya yang dia mengunakan bidang seni sebagai platform untuk mempromosikan perniagaannya yang sudah sememangnya laris.

Menurut Aliff Syukri penglibatannya dalam filem ‘Badang’ itu adalah berdasarkan bakat sahaja kerana dia telah ditawarkan dengan watak itu, dan dia juga tidak mengeluarkan wang walaupun satu sen untuk filem itu.

Oleh itu, dia ingin meminta maaf kepada pelakon senior itu jika penglibatannya dalam industri seni itu mengundang rasa kurang senang atau menganggu kerjaya seni mereka. Jelas Aliff lagi, dia cuma berasa sedih apabila dilemparkan pelbagai komen tetapi juga sedar yang dia tidak mempunyai kuasa untuk memaksa orang menyukai apa yang dia lakukan.

Betul itu, meskipun sedih tapi nampaknya Datuk Aliff terpaksa terima yang filem pertama lakonannya menerima kritikan teruk daripada netizen. Mungkin jika menerima tawaran lagi selepas ini, Datuk Aliff boleh perbaiki bakat lakonan Datuk supaya netizen suka. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *