Hilangkan hitam dibawah lengan dan ketiak dengan ubi kentang dan kunyit

Eeei ketiak hitam!! Walaupun area ni jarang-jarang sangat kita nak dedahkan kat orang tapi mesti agak tak selesa kan kalau ketiak kita hitam. Tambahan pula perempuan, mesti malu kalau kawan atau sesiapa saja nampak ketiak hitam tu.

Pada zaman yang serba moden dan canggih ni dah banyak produk pemutih ketiak dikeluarkan. Cuma ada yang berkesan dan ada juga yang menambahkan lagi kehitaman ketiak.

Tahukah anda selain produk kosmetik, penggunaan bahan semulajadi yang terdapat dalam kabinet dapur rumah anda juga mampu mengatasi masalah ketiak hitam tu. Nak tahu bagaimana dan apa bahannya?

Jom chek it out!

Lemon

Seperti yang diketahui ramai, buah lemon memang kaya dengan vitamin C dan sifat antibakteria mahupun antiseptik yang mampu menjadi agen pemutih semulajadi. Buah lemon juga boleh menanggalkan kulit mati dan sekaligus bertindak memutihkan kesan hitam pada bawah lengan anda.

Minyak Kelapa

Sebenarnya minyak kelapa ini sangat banyak khasiatnya selain daripada menyihatkan rambut. Kandungan vitamin E yang terdapat dalam minyak kelapa ini akan membantu melembapkan kulit pada bawah lengan dan menghilangkan kehitaman. Kulit anda juga akan menjadi lebih sihat dan anjal.

Kunyit

Warna kuning yang melekat pada tangan apabila dipegang inilah yang akan membantu menghilangkan warna hitam pada ketiak anda. Ia adalah bahan semulajadi yang paling berkesan untuk masalah ini.

Ubi Kentang

Vitamin B6, vitamin C, zat besi, potassium pelbagai lagi sumber lain yang terdapat dalam bahan semulajadi ini yang akan membantu kulit dibawah lengan anda menjadi lebih cerah dan sihat. Malah ia juga sangat mudah didapati dan yang penting sangat murah.

Tak sangka kan..dari membazir beli produk kosmetik yang mahal-mahal diluar sana tu baik cuba kaedah ni. Mana tahu berkesan dan sah-sah tak gunakan bahan kimia. Kulit pun akan menjadi bertambah sihat. Selamat mencuba! – utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *