Malaysia wajar tiru pendekatan Korea Utara bendung gejala LGBT

Budaya Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender (LGBT) di negara ini khususnya dalam kalangan umat Islam memang sangat membimbangkan. Budaya ini jika semakin terus menular akan menjadi satu ancaman kepada masyarakat dan juga negara.

Seorang pendakwah bebas telah memberi cadangan untuk menangani budaya LGBT di negara ini dengan mencontohi Korea Utara yang mengawal ketat akses Internet.

Hanafiah Malek berkata Malaysia perlu mengikut jejak langkah yang dilakukan rejim komunis tersebut dengan membuat pemantau tegas kepada semua media sosial terutamanya Facebook dan WeChat dan hanya membenarkan beberapa laman web dan aplikasi sahaja yang boleh diakses.

“Tindakan ini wajar diikuti oleh Malaysia agar gejala songsang ini dapat dikawal.

“Selain Facebook dan seumpamanya, aplikasi paling bahaya yang menyebabkan pergerakan ini bertambah kuat adalah melalui WeChat. Melalui medium ini, gabungan LGBT ini mula berhubung dan berkembang.

“Sama ada golongan LGBT mahupun remaja bermasalah lain yang kami temui, kebanyakannya berhubung melalui WeChat. Menggunakan konsep ‘touch & go’, tanpa cinta, mereka melakukan seks sehingga lahir anak luar nikah,” katanya.

Pengamal budaya LGBT atau songsang ini juga menjadi penyumbang utama kes HIV dan AIDS di negara ini sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Sebuah Universiti Awam (UA) telah melaporkan data oleh Unit HIV/AIDS, Kawalan Penyakit Berjangkit dari Pejabat Kesihatan Daerah Petaling yang menunjukkan bahawa terdapat 15 kes HIV/AIDS pada tahun 2017. Dari keseluruhan kes 13 adalah pelaku homoseksual, 1 dari pelaku biseksual dan 1 dari pelaku heteroseksual.

Sebagai umat Islam yang berpegang teguh kepada ajaran Islam haruslah menolak gejala yang tidak bermoral dan menyalahi fitrah manusia ini.

Dalam Islam, Allah SWT melarang umatnya untuk menyerupai jantina yang berbeza. Rasulullah SAW bersabda: “Bukan daripada golongan kami siapa saja wanita yang menyerupai lelaki dan siapa saja lelaki yang menyerupai wanita.” (Musnad Ahmad, no: 6875 dengan sanad yang dinilai hasan oleh Ahmad Syakir). –utaranews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *