“Saya Masih Hidup, Sihat Dan Bahagia..” – Sylvester Stallone

Beberapa minggu ini, berita mengenai kematian pelakon Hollywood terkenal, Sylvester Stallone akibat dari kanser prostat bersama gambarnya hampir botak telah menjadi tular di media sosial telah mengemaparkan peminat pelakon itu diseluruh dunia.

Bagaimanapun, menerusi akaun Twitter-nya, Sylvester Stallone tampil meluahkan rasa berang pada berita palsu itu dan meminta supaya netizen mengabaikan berita kurang bijak seperti itu kerana dia sebenarnya masih hidup, sihat dan bahagia.

Menurut pelakon itu, dia percaya punca berita kematian itu timbul adalah dari gambar yang diambil daripada salah satu filem lakonannya yang menampilkan rambutnya yang tinggal sedikit.

Malah, adik Sylvester, Frank juga turut mengeluarkan kenyataan berhubung berita kematian abanganya itu dengan mengelarkan individu yang menyebarkan berita palsu itu sebagai pesakit mental yang tidak layak berada dalam masyarakat.

Namun, kejadian seperti itu bukan kali pertama terjadi pada Sylvester kerana sebelum ini, berita kematian pelakon itu pernah tular di media sosial sejak dari tahun 2016 lagi sehinggakan untuk membuktikan yang dia masih hidup, Sylvester telah memuat naik gambarnya bersama peninju Russia, Sergey Kovalev.

Ingat penyebaran berita palsu ini hanya terjadi di Malaysia sahaja rupanya sama sahaja di luar negara.Tak faham apa yang orang itu perolehi dengan menyebar berita palsu seperti itu. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *