Seorang lelaki kongsi rahsia rumahtangga bahagia punyai dua isteri cantik

Tiada apa yang lebih menggembirakan bagi seorang lelaki selain menjadi seorang suami yang penyayang, mempunyai isteri cantik dan rumah tangga yang harmoni.

Tetapi bagi seorang lelaki di Bangkok, Thailand – dia bukan sahaja memiliki seorang isteri yang cantik, sebaliknya dua dan hidup bahagia serta mampu berlaku adil terhadap kedua-dua isterinya itu.

Semuanya bermula apabila isteri kedua lelaki itu, Warissara Poksrichan, 32, memuat naik gambar mereka bertiga pada Hari Valentine lalu, menarik perhatian ramai netizen di negara itu, yang menyifatkan lelaki itu cukup bertuah kerana mempunyai dua isteri yang cantik.

Gambar tersebut mendapat perkongsian lebih 6,000 pengguna media sosial.

“Ia sudah bertahun-tahun dan saya tidak pernah berubah hati dengan awak. Satu-satunya perkara yang berubah adalah saiz payudara kami, 600cc dan 450cc. Awak sayangkannya,” tulis Warissara dalam catatan tersebut, memetik Coconuts Bangkok.

Selepas gambar pasangan bahagia itu menjadi tular, banyak media tempatan di Thailand menjemput pasangan tersebut yang memiliki sembilan anak untuk mengadakan temubual.

Berkongsi mengenai rahsia kebahagiaan rumah tangga, lelaki itu, Manop Nuttayothin, 42, memberitahu media tempatan bahawa pada asalnya dia mempunyai tiga orang isteri, tetapi isteri pertamanya telah meninggal dunia.

Dia memiliki tiga orang anak dengan isteri pertamanya.

Selepas lebih sedekad hidup dengan isteri kedua, Warissara Poksrichan, 32, Manop kemudian mengambil keputusan untuk mengahwini isteri mudanya, Nattaya Tongpan, 26 – setiap seorang isterinya mempunyai tiga orang anak.

Kedua-dua isteri Manop membantunya menguruskan perniagaan menjual peralatan kereta pada acara-acara perlumbaan besar di Thailand.

Manop berkata, dia memberikan gaji kepada kedua-dua isterinya itu namun enggan mendedahkan berapa jumlah yang diberikan.

Kedua-dua isteri Manop berkata, ia bukan soal duit tetapi sebaliknya suaminya lebih mengutamakan keperluan anak-anak.

“Dia lebih banyak melabur untuk anak-anak,” kata Nattaya.

“Betul tu.. Bagi anak-anak, dia memberikan mereka sepenuh perhatian. Bagi isteri-isteri, jika kami minta dia THB1,000, dia hanya berikan kami THB200,” tambah Warissara.

Manop mengaku bahawa dia seorang lelaki yang bertuah kerana mempunyai tiga isteri, dan menyatakan untuk memastikan rumah tangga mereka kekal bahagia, sebarang konfilik yang timbul antara mereka akan diselesaikan dengan segera.

“Apabila ada masalah, saya berbincang dengan mereka mengenai perkara itu pada hari yang sama.

“Kadang-kadang itu berlaku. Saya terlepas pandang sesuatu dan sedar yang saya melayan seorang isteri lebih baik daripada yang lain. Bila saya faham masalah itu, saya akan pastikan saya melayan kedua-dua mereka secara adil.

“Kami buat perkara sama. Kami buat segalanya pada masa yang sama. Itu adalah terbaik,” katanya.

Warissara menjelaskan bahawa suaminya seorang yang adil dan rajin, selain dia tidak mempunyai masalah dengan madunya, Nattaya.

Sumber – malaysiandigest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *