Ubat Gigi dan Vaseline mampu buatkan kulit muka ‘flawless’?

Perempuan mana tak nak kulit muka yang flawless kan. Apa sahaja produk kecantikan yang lalu dekat timeline tu pasti nak dicuba. Tak cukup tu segala petua-petua yang kawan-kawan kongsikan pun dia buat juga. Hanya semata-mata mahu kelihatan cantik.

Ya, itu lah perempuan kan. Dalam banyak-banyak petua yang ada, harini kami ingin kongsikan dengan anda semua salah satu cara mudah yang diajar oleh Puan Marsiah Hashim di laman facebook beliau.

Cara ini bukan sahaja dapat flawless kan muka anda, segala jenis blackhead dan whitehead juga boleh hilang sekelip mata tau. Tak sabarkan? Jom tengok bagaimana caranya.

Bahan yang diperlukan:

Vaseline
Ubat gigi

Caranya sangat mudah, anda cuma perlu campurkan kedua bahan ini dan sapukan sahaja pada keseluruhan muka. Biarkan selama 15 minit sebelum dicuci dengan air bersih.

Kesannya, anda akan rasa kulit muka menjadi sejuk, bintik hitam hilang dan jerawat pun akan mengecut. Selain itu kdutan dimuka juga boleh dikurangkan jika diamalkan secara konsisten. Tak perlu pakai hari-hari, cukup 2 kali sahaja dalam seminggu.

Tak cuba tak tahu kan..Jadi selamat mencuba ya. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *