Altimet Jadikan Bruce Lee Sebagai Inspirasi Dalam Album Terbaru

Selepas menghangatkan industri muzik menerusi lagu ‘Amboi’ sehinggakan lagi tu dinobatkan untuk memenangi anugerah ‘Persembahan Terbaik’ di Anugerah Juara Lagu 32 (AJL 32), kini, Altimet dikatakan bakal kembali melakukan perkara yang sama melalui album terbarunya yang bertajuk ‘Air’.

Mengambil inspirasi daripada mutiara kata terkenal idolanya, Bruce Lee iaitu ‘Be Like Water’ yang bermaksud menjadi seperti air yang mengalir mengikut bentuk bekas, Altimet memutuskan untuk melakukan eksperimen agar lirik lagu yang dibuatnya bersesuaian dengan lagu-lagu yang telah dicipta.

Meskipun memberikan nafas baru untuk album keempatnya itu, tetapi ‘Air’ masih akan mengekalkan gaya Altimet cuma ia akan menonjolkan sisi kepelbagaian yang diperolehi oleh Altimet. Oleh itu, Altimet berharap agar peminat boleh menerima kelainan yang ingin dia tunjukkan dalam album ‘Air’ itu.

Selain lagu Mambang yang telah dikeluarkan pada 26 Febuari lalu, album ‘Air’ itu juga turut akan menampilkan lima lagi lagu lagi iaitu, Ngam ft. Ashtin, KL Wangan ft. Pekin Ibrahim & Faizal Hussien, Bunga, Muda ft. Kidd Santhe dan Same Kind ft. Baraka.

Sementara menanti album ‘Air’ itu dilancarkan secara rasmi pada hujung bulan ini, mari kita layan dahulu lirik lagu ‘Mambang’ dari Altimet yang kini sudah mendapat lebih daripada 900 ribu tontonan di YouTube.

-utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *