Altimet Kini Lebih Berminat Berlakon Filem Dan Drama

Meskipun pernah mengatakan yang keputusannya untuk bersara dari bidang nyanyian apabila memasuki usia 40 tahun pada bulan November ini, Altimet tidak menolak kemungkinan yang dia akan bergiat aktif dalam bidang lakonan pula.

Menurut Altimet, keputusannya untuk bersara itu bukan bermaksud dia akan meninggalkan industri seni sepenuhnya tetapi itu masih terbuka untuk perkara lain seperti bidang lakonan. Itu kerana, dia hanya bersara daripada menyanyi dan membuat album sahaja, tidak kepada perkara lain dalam industri.

Oleh itu, jika selepas ini dia menerima tawaran terutama sekali watak yang bersesuaian dengannya pasti dia tidak akan menolak tawaran itu. Malah, Altimet juga turut berminat untuk berlakon dalam filem atau drama yang bergenre aksi.

Sementara itu, sebelum ini, Altimet telah terlibat dalam teater muzikal ‘Ola Bola’ tapi meskipun wataknya kecil tetapi jelas Altimet impak yang besar pada dirinya kerana dari situ dia belajar untuk menjadi pelakon yang baik.

Pasti selepas ini Altimet akan dibanjiri dengan pelbagai tawaran berlakon, dan peminat Altimet juga tidak perlu berasa bimbang kerana walaupun Altimet tidak menyanyi dan mengeluarkan album tetapi mereka masih boleh lihat Altimet berlakon pula dalam filem mahupun drama. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *