Bakat Usahawan Dalam Diri Fazley Yaakob Dapat Pengiktirafan

Selain bergelar pelakon, penyanyi dan juga pakar motivasi, Dato’ Fazley Yaakob juga merupakan seorang selebriti chef yang sangat terkenal terutama sekali selepas dia menjadi juara rancangan MasterChef Selebriti Malaysia pada tahun 2012 lalu.

Selepas menyambung pelajaran dalam bidang kulinari, Fazley telah membuka restoran bernama SukaSucre Bistro (SSB) yang bertemakan ‘From Rembau to Paris’ dan siapa sangka berkat usaha kerasnya mengusahakan restoran itu selama lima tahun akan mendatangkan hasil yang sangat lumayan.

Dimana, sempena majlis anugerah Malaysia Outstanding National Entrepreneurs 2018 (The ONE Awards 2018) yang dianjurkan oleh Jelajah Usahawan Malaysia Pakar (JUMP) sebagai tanda sokongan kepada ushawan kecil dan sederhana, Fazley telah terpilih untuk menerima anugerah ‘Usahawan Bakat Khas’.

Penerimaan anugerah itu sekaligus membuktikan bakat usahawan yang terdapat dalam diri individu bernama Fazley Yaakob diiktiraf. Bukan itu sahaja tetapi anugerah itu diberikan kepada Fazley atas usahanya dalam mengangkat martabat industri kulinari tempatan ke tahap antarabangsa.

Selain melahirkan rasa syukurnya atas penghargaan itu, Fazley turut mengatakan yang usahanya untuk mengangkat bidang masakan ke peringkat antarabangsa masih tetap akan diteruskan.

Harap usaha Datuk Fazley untuk membuka mata negara luar menerima kepakaran yang kita miliki dapat berjalan dengan lancar, apa-apa pun, tahniah dan selamat maju jaya kepada Datuk Fazley. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *