Fattah Amin Seumpama Jackie Chan Dalam Filem KL Special Force

Ternyata filem terbaru hasil arahan pengarah muda yang berbakat besar iaitu Syafiq Yusof yang bertajuk ‘KL Special Force’ yang menampilkan barisan pelakon terkenal dan terhebat tanah air seperti Datuk Rosyam Nor, Syamsul Yusof dan Fattah Amin telah berjaya memikat hati netizen di Malaysia.

Sehinggakan meskipun baru empat hari ditayangkan tetapi filem itu telah berjaya mengutip keuntungan sebanyak RM4.3 juta dan mendapat respon yang sangat-sangat positif dari netizen yang telah menonton filem itu di pawagam.

Malah, terdapat juga beberapa netizen yang turut berkongsi pandangan mereka sewaktu menonton filem itu di media sosial antaranya adalah seorang penguna Twitter bernama Noor Helmie yang mengelarkan filem ‘KL Special Force’ itu sebagai filem tempatan yang wajib ditonton.

Menurut review Noor Helmie, bajet RM4 juta yang dihabiskan untuk menghasilkan filem itu adalah satu pelaburan yang sangat berbaloi dan tidak akan merugikan netizen langsung untuk menghabiskan wang RM10 mereka untuk menonton filem arahan Syafiq Yusof itu.

Dimana, aksi-aksi yang ditunjukkan dalam filem itu juga seimbang dan menyakinkan seolah-olah bukan sedang menonton filem Melayu. Bukan itu sahaja, tetapi pujian juga turut diberikan kepada Rosyam Nor kerana meskipun telah memasuki usia 50-an tapi masih mampu untuk melakukan aksi lasak sendiri.

Bukan sahaja dari segi jalan cerita, atau aksinya tetapi juga barisan pelakonnya juga dimana selain memuji lakonan Rosyam Nor dan Syamsul Yusof, netizen juga turut memuji lakonan Fattah Amin dalam filem itu. Itu kerana, akhirnya netizen dapat melihat kemampuan sebenar Fattah Amin.

Sehinggakan, disebabkan oleh pelbagai aksi yang ditunjukkannya, netizen telah mengelarkan Fattah seperti Jackie Chan atau secara rasminya menjadi peminat Fattah selepas menonton lakonannya dalam filem itu. Wah, nampaknya filem ‘KL Special Force’ ini telah bantu membuka mata netizen untuk melihat kemampuan Fattah Amin berlakon.

Mungkin disebabkan filem itu bukan seperti filem atau drama yang pernah dibintangi oleh Fattah sebelum ini jadi netizen tidak sedar yang Fattah sebenarnya bukanlah ‘kayu’ seperti yang netizen sangkakan.

Apapun, laman sesawang IMDb beri rating sebanyak 8.3 pada filem ‘KL Special Force’ dan itu menunjukkan yang tidak rugi untuk pergi menonton filem ‘KL Special Force’ itu dipawagam. Jadi, jangan lepaskan peluang itu. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *