Filem Black Panther Ungguli Kutipan Tiket Tertinggi Di Seluruh Dunia

Meskipun sudah hampir sebulan ditayangkan tetapi filem ‘Black Panther’ masih kukuh mendominasi carta ‘box-office’ di Amerika Syarikat dan Kanada dan kedudukan itu dikatakan sedikit pun tidak goyah dengan kehadiran filem-filem baru yang lain.

Dimana, setakat minggu keempat penayangannya, filem ‘Black Panther’ telah mendapat keuntungan sebanyak USD41.1 juta dan sekaligus menambahkan lagi jumlah yang telah berjaya dikumpulkan oleh filem itu di sepanjang penayangannya di Kanada dan Amerika Syarikat menjadi sebanyak USD562 juta.

Sementara itu, jika hasil keseluruhan penayangan filem itu dari seluruh dunia digabungkan, filem ‘Black Panther’ telah berjaya mengumpul lebih daripada USD1 bilion dan itu juga telah membuatkan filem ‘Black Panther’ menjadi filem kelima keluaran Marvel yang berjaya mendapat keuntungan lebih daripada USD1 bilion.

Bersama-sama dengan keuntungan yang diperolehi oleh filem ‘The Avengers’, ‘Avengers: Age of Ultron’, ‘Iron Man 3’ dan ‘Captain America: Civil War’. Selain ‘Black Panther’, filem lakonan Oprah Winfrey yang bertajuk ‘ A Wrinkle in Time’ juga turut berjaya memasuki carta ‘box-office’ dengan kutipan pembukaan sebanyak USD33.3 juta.

Berikut merupakan senarai 10 filem yang berjaya menduduki carta ‘box-office’ di Amerika untuk hujung minggu yang lalu menurut Box Office Mojo;

  1. Black Panther – USD41.1 juta
  2. A Wrinkle in Time – USD33.3 juta
  3. Strangers: Prey at Night – USD10.4 juta
  4. Red Sparrow – USD8.1 juta
  5. Game Night – USD7.9 juta
  6. Peter Rabbit– USD6.8 juta
  7. Death Wish (2018) –USD6.6 juta
  8. The Hurricane Heist – USD3.15 juta
  9. Annihilation – USD3.15 juta
  10. Jumanji: Welcome to the Jungle – USD2.7 juta

-utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *