Filem Terbaru Steven Spielberg Dijangka Dapat Kutipan Besar

Pengarah terkenal Hollywood, Steven Speilberg telah bersedia untuk mengeluarkan semula filem terbarunya yang bergenre sains fiksyen, ‘Ready Player One’.  Dimana untuk filem itu, Steven telah mensasarkan kutipan sebanyak USD45 juta di sepanjang minggu pertama pengeluarannya.

Filem itu juga akan mengunakan kesan khas istimewa dimana pihak produksi dikatakan telah membayar anggaran USD100 juta untuk efek istimewa itu. Malah, bukan itu sahaja tetapi pembiayaan promosi dan pengedaran filem itu juga turut mencapat jumlah yang sama untuk filem itu bertahan di carta box office dunia.

Namun begitu, penganalisis filem menjangkakan yang filem ‘Ready Player One’ hanya akan mendapat keuntungan pembukaan sebanyak kira-kira USD38 juta tetapi jumlah itu sangat rendah untuk filem dengan kos produksi seperti ‘Ready Player One’.

Filem ‘Ready Player One’ adalah filem penggambaran fantasi terbaru selepas 10 tahun yang mana filem seperti itu kali terakhir di keluarkan adalah pada tahun 2008 bersama filem ‘Indiana Jones dan the Kingdom of the Crystal Skull’.

Sementara itu, filem ‘Ready Player One’ itu akan dibintangi oleh pelakon hebat seperti Tye Sheridan, Mark Rylance, Olivia Cooke dan Be Mndelson dan akan keluar di pawagam pada 29 Mac ini. Jadi, sementara itu, kita saksikan dahulu trailer rasmi filem ‘Ready Player One’.

-utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *