IN2IT Jadi Popular Di Malaysia Gara-Gara Cover Lagu Gemilang

Nama kumpulan Kpop, IN2IT mungkin agak kurang dikenali berbanding dengan kumpulan-kumpulan Kpop lain yang membuat debut tahun yang sama dengan mereka di Korea Selatan tetapi nampaknya kumpulan ini mungkin telah menjadi salah satu kumpulan Kpop yang mudah mendapat penerimaan di Malaysia.

Itu kerana, selain daripada salah seorang ahli kumpulannya iaitu Isaac Voo berasal daripada Sabah, kumpulan itu juga turut telah berjaya memikat hati pencinta muzik tanah air apabila memuat naik satu muzik video yang menunjukkan mereka menyanyikan semula lagu Jaclyn Victor yang bertajuk Gemilang.

Video yang dimuat naik pada akaun rasmi kumpulan itu pada awal bulan Mac itu bukan sahaja telah mendapat 200 ribu tontonandi YouTube tapi juga turut mendapat pujian daripada netizen yang terharu apabila mendengar nyanyian mereka itu.

Kebanyakan netizen juga turut memberikan pujian kepada nyanyian Bahasa Melayu kumpulan IN2IT itu kerana walaupun hanya Isaac seorang sahaja yang berasal daripada Malaysia tetapi sebutan anggota kumpulan yang lain juga turut kedengaran sangat fasih.

Malah, netizen juga turut memuji serta berterima kasih kepada Isaac kerana telah mempromosikan Malaysia serta lagu Gemilang itu sehingga ke Korea. Tidak dinafikan, meremang jugalah bulu roma apabila dengar nyanyian  kumpulan IN2IT itu.

Tidak sangka bintang Kpop mahu nyanyikan lagu dalam Bahasa Melayu. Rasa bangga pula, selalunya orang Malaysia yang sibuk buat cover lagu Korea tapi kali ini terbalik pula. Mungkin selepas ini Isaac boleh ajar kawan-kawannya itu bertutur dalam Bahasa Melayu pula.

–utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *