Nabil Nafi Letak Harga Mahal Untuk Mengacara

Tidak dinafikan, selain pandai melawak Nabil Ahmad juga merupakan salah seorang pengacara yang paling versatile dan berbakat di Malaysia.

Tapi, mungkin kerana sering mengacarakan acara-acara besar, timbul satu dakwaan mengatakan yang Nabil kini merupakan pengacara termahal di Malaysia. Betul ke?

Menafikan dakwaan yang timbul itu, Nabil mengatakan yang harganya sebenarnya tidak mahal kerana dia sering mendapat tawaran daripada penganjur yang sama dan soal bayaran pula bergantung pada sesi perbincangan diantara kedua belah pihak.

Menurut Nabil, daripada mementingkan soal bayaran mahal, sebagai pengacara dia lebih mementingkan mengenai hubungan dengan penganjur tapi jika acara yang dia hoskan itu berskala besar dan melibatkan organisasi yang besar, sudah tentu dia tidak akan meletakkan harga yang rendah.

Pada Nabil, bayarannya adalah mengikut keadaan dan ia juga boleh dibincangkan. Jadi, itu tidak menunjukkan yang Nabil telah menetapkan satu harga tetap yang penganjur perlu tetapi apabila menginginkan dia menjadi pengacara. Tetapi, sebaliknya, Nabil bersikap fleksibal untuk membincangkan soal harga.

Tidak kisahlah apa pun, yang penting bayaran yang diberikan itu setimpal dengan hasil kerjanya, dan tidak kira setinggi mana pun pencapaian yang diperolehi, sikap merendah diri itu perlu ada kerana rezeki yang diperolehi itu datang daripada Allah SWT. Apa sekalipun, tahniah kepada Nabil kerana segala usaha kerasnya selama ini telah membuahkan hasil. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *