Netizen Biadap Hina Siti Sarah Berhijab

Aktiviti kecam mengecam yang sering dilakukan oleh netizen terutama sekali di ruangan komen media sosial selebriti kadang-kala boleh menjadi keterlaluan sehingga ia kedengaran seperti mereka menghina selebriti itu.

Walhal sebagai manusia kita perlu terima ciptaan Allah SWT dan jika ingin menegur sekali pun teguran itu perlulah dilakukan dengan penuh beradab tanpa menyakitkan hati individu itu. Namun, kali ini boleh dikatakan, netizen telah bersikap agak keterlaluan terhadap Sarah.

Ia bermula apabila suami Sarah iaitu Shuib Sepahtu memuat naik gambar Sarah memakai tudung di Instagram-nya, dan melihat gambar Sarah bertudung itu, dari mendoakan supaya Sarah kekal bertudung, netizen dilihat lebih tertarik untuk mengkritik dahi Sarah.

Walaupun, Sarah kelihatan tidak kisah akan itu, tetapi sebagai manusia biasa terdapat juga segelintir netizen yang merasakan komen seperti itu adalah keterlaluan, tidak beradab dan memalukan kerana kebanyakan yang menulis komen itu adalah orang Islam.

Ada betul juga itu, walaupun Sarah masih boleh melawak mengenai perkara itu, tapi sebagai manusia biasa pasti perasaan kecil hati itu timbul kerana ia seolah-olah mengkiritk penampilan kita walaupun ia sekadar bergurau.

Cuba bayangkan kalau perkara seperti itu berlaku kepada kita, pasti kita akan berasa marah. Apa-apa pun, kalau ingin menegur ada caranya, kalau ingin bergurau pun ada batasnya. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *