Netizen Dakwa Abby Abadi Dengki Dengan Poco-Poco #Fattzura

Selepas memutuskan untuk berhijab, pelakon ‘Gerak Khas’, Abby Abadi sudah tidak lagi aktif dalam industri seni tetapi Abby aktif berdakwah di media sosial terutama sekali Instagram dengan berkongsi pendapat atau tegurannya dari sudut keagamaan mengenai isu-isu semasa yang sedang berlaku.

Namun, niat baik Abby untuk menegur trend tarian Panama dan sebagainya yang semakin menjadi kegilaan sekarang ini telah disalah ertikan seorang peminat artis dengan  menyangkakan posting teguran Abby itu sebenarnya ditujukan kepada #Fattzura.

Malah, disebabkan oleh salah sangka itu, peminat fanatic #Fattzura itu telah menghangtar ‘direct message’ kepada Abby Abadi, mempertikaikan tindakan Abby itu kerana ia dibuat secara tiba-tiba seolah-olah ingin menyindir pasangan sensasi itu.

Hanya kerana, pada majlis resepsi kedua mereka yang dibuat khas untuk peminat di Royale Palace, Selangor minggu lalu selain dari membuat persembahan untuk peminat mereka, Fattah dan Fazura juga turut bergambar dan menari tarian poco-poco.

Mungkin kerana posting itu dibuat berdekatan dengan majlis perkahwinan #Fattzura, jadi, peminat fanatik pasangan itu menganggap Abby melakukan itu kerana dengki dengan pasangan itu. Walhal, teguran Abby itu adalah umum dan tidak ditujukan kepada sesiapa.

Sensitif betul peminat #Fattzura ini, tidak semestinya teguran itu ditujukan kepada #Fattzura, menari-menari seperti itu kan sudah menjadi trend, jadi tidak salah Abby ingin mengingatkan semula yang haram untuk wanita melakukan itu.

Nasib baik Abby tidak mudah melatah dah memilih untuk tidak mengendahkan tuduhan itu. -utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *