Penampilan Tudung Joy Revfa Dianggap Mengundang Fitnah

Selepas episod hitam yang berlaku kepadanya berhubung rumah tangganya dengan penyanyi dan komposer, Hafiz Hamidun tahun lalu, pengasas kosmetik, Joy Revfa bangkit semula dan memberikan sepenuh tumpuannya kepada perniagaan yang diceburinya sejak sekian lama.

Namun, apa sahaja yang dilakukan oleh Joy pasti akan menarik perhatian netizen, seperti baru-baru ini, Joy telah memuat naik beberapa gambarnya di Instagram sempena Mood Republik Awards, akan tetapi gaya fesyen Joy pada malam itu telah menerima kecaman teruk daripada netizen.

Dimana, rata-rata netizen mempertikaikan gaya tudung yang dipakai Joy pada malam itu kerana kelihatan seperti menampakkan rambut walaupun ia sebenarnya bukannlah rambut yang sebenar dan itu sudah pastinya boleh menjadi punca berlakunya fitnah.

Ada benarnya itu, walaupun itu bukan rambut sebenar tapi sekali pandang ia kelihatan seperti rambut dan sudah pasti tindakan seperti itu akan mengundang fitnah tambahan pula Joy memakai hijab.

Perbuatan Joy itu seolah-olah sengaja ingin membuatkan dirinya difitnah netizen, tetapi kita tidak tahu mungkin juga Joy tidak memikirkan sehingga ke situ tetapi harap selepas ini Joy akan lebih berhati-hati dalam memilih gaya hijabnya. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *