Pengarah Filem Black Panther Mula Rancang Terbit Sekuel

Kejayaan terbesar yang diperolehi oleh filem ‘Black Panther’ ternyata telah berjaya membuatkan bos Marvel Studio iaitu Kevin Feige berasa sangat gembira sehingga dia sudah memikirkan rancangan untuk membuat sekuel filem ‘Black Panther’.

Meskipun pada awalnya, Feige berasa ragu-ragu untuk membawa Wakanda ke Marvel Cinematic Universe (MCU) tetapi percubaan yang dilakukannya itu ternyata mendatangkan hasil sehinggakan ‘Black Panther’ telah menjadi idola baru dalam masyarakat.

Malah, disebabkan itu juga, Feige telah dihimpit pertanyaan dari peminat yang meminta supaya dia segera mengeluarkan filem sambungan kisah Raja Wakanda itu. Namun, malangnya, Feige mengatakan yang mereka masih belum ada sebarang perbincangan lagi mengenai sekuel ‘Black Panther’.

Itu kerana, Marvel Studio baru sahaja membuat rancangan jangka masa panjang untuk mengeluarkan filem ‘Guardian of the Galaxy Vol.3’ pada tahun 2020 nanti. Tetapi, Marvel tetap akan meneruskan formula yang mereka gunakan dalam filem ‘Black Panther’

Dimana, mereka akan mencipta filem bersama dengan set dan lokasi baru yang memiliki satu budaya, mewakili kepelbagaian manusia di dunia seperti yang ditunjukkan dalam filem ‘Black Panther’ iaitu budaya Afrika-Amerika.

Sementara itu, buat masa ini, MCU telah menghasilkan 33 filem ‘superhero’ dari komik Marvel dan bagi yang sudah merindui T’Challa, ‘Black Panther’ dan Wakanda akan kembali semula ke layar lebar menerusi filem ‘Avengers: Infinity War’ yang akan ditayangkan pada 27 April akan datang. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *