Program Nurul Izzah di Permatang Pauh gagal tarik pengundi muda

Isnin lalu, parti komponen Pakatan Harapan, Parti Keadilan Rakyat (PKR) telah mengadakan satu program yang bertemakan “Santai Anak Muda Permatang Pauh” anjuran Angkatan Muda Keadilan (AMK) kawasan yang diadakan di Kampung Besar.

Program ini diserikan dengan kehadiran Naib Presiden PKR yang juga Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar dan Timbalan Ketua AMK Pusat, Dr. Afif Bahardin merangkap Exco Kerajaan Pulau Pinang.

Jika dilihat dalam program “Santai Anak Muda Permatang Pauh” ini nampaklah menariknya apabila ia siap dengan hamper-hamper dan jamuan BBQ bagai yang disediakan untuk hadirin yang hadir dalam program tersebut.

Setiap program yang diadakan sudah pasti mengharapkan mendapat sambutan dan sokongan orang ramai, betul tak? Siapa mahu lihat program yang diadakan akan berlangsung dalam keadaan suram dan tidak ramai pengunjung.

Sudah pasti mengharapkan beribu orang hadir dalam program tersebut. Mungkin program Nurul Izzah ini juga mengharapkan beribu orang akan hadir dalam program tersebut seperti mana sering digambarkan oleh pemimpin-pemimpin pembangkang yang mendakwa puluhan ribu akan datang ceramah mereka.

Tetapi malangnya program “Santai Anak Muda Permatang Pauh” Nurul Izzah ini tidak mendapat sambutan hangat pun dari penduduk setempat. Buktinya boleh lihat gambar-gambar di atas itu.

Walaupun program “Santai Anak Muda Permatang Pauh” ini diadakan bagi menarik golongan anak-anak muda menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) akan datang, tetapi nampaknya program anak bekas Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim itu gagal menarik golongan tersebut.

Sebaliknya, program itu berlansung dalam keadaan suram dan hadirin yang datang pula boleh dikira dengan jari sahaja. Kasihan! Ini juga boleh dinilai setakat mana pengaruh dan sokongan rakyat terutamanya golongan anak-anak muda terhadap AMK. –Utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *