Puteri Sarah Dipuji Kerana Makan Semeja Dengan Orang Gaji

Setiap perbuatan seorang selebriti itu tidak kiralah perkara yang baik mahupun buruk pasti akan menjadi perhatian dan bahan bualan netizen. Dimana, kelakuan yang tidak baik itu pasti akan menerima kecaman manakala yang baik itu pula akan mendapat kata-kata pujian daripada netizen.

Seperti yang terjadi kepada isteri pelakon serta pengarah terkenal, Syamsul Yusof iaitu Puteri Sarah. Baru-baru ini, Puteri Sarah ada memuat naik beberapa video pendek di ‘instastory’ miliknya yang menunjukkan dia keluar berjalan bersama pelakon, Sabrina Ali di sebuah pusat beli belah bersama anak dan pembantu mereka.

Berdasarkan video yang dikongsinya itu, terdapat satu video yang berjaya menarik perhatian netizen yang mana Puteri Sarah dilihat tidak kisah untuk makan di meja yang sama dengan pembantu anaknya, Syaikhul Islam.

Disebabkan tindakannya itu, netizen telah menghujani Puteri Sarah dengan komen komen pujian kerana tidak menyangka walaupun bergelar seorang selebriti tetapi Puteri Sarah kelihatan tidak kisah untuk makan bersama dengan pembantunya itu.

Malah, sikap Puteri Sarah itu juga telah membuatkan pengikutnya berasa tersentuh kerana sikap seperti itu yang dimahukan terutama sekali sewaktu melayan orang gaji yang telah banyak membantu memudahkan tugas harian kita.

Tidak salah untuk berbuat baik atau memberikan layanan yang baik kepada orang lain tanpa mengira pekerjaan mahupun darjat kerana mereka juga adalah manusia biasa yang berhak untuk mendapat layanan yang baik. Apapun, sikap Puteri Sarah itu memang layak mendapat pujian dan dijadikan contoh. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *