Single ‘Di Matamu’ Bukan Mahu Raih Publisiti Kisah Putus Tunang

Nampaknya cerita putus tunang diantara penyanyi, Sufian Suhaimi dengan pelakon, Elfira Loy masih belum benar-benar berakhir.

Selepas dikatakan masih lagi tidak boleh ‘move-on’ dengan Elfira, kini, timbul pula isu yang mengatakan Sufian cuba mengunakan kisah sedih yang berlaku padanya itu untuk mempromosikan single terbarunya yang bertajuk ‘Di Matamu’.

Jika dengar bait-bait lirik lagu itu serta kisah yang cuba disampaikan dalam lagu itu, memang ia seolah-olah seperti mengambarkan kisah sedih yang berlaku padanya namun, Sufian bagaimanapun menafikan semua dakwaan itu.

Menurut Sufian lagu ‘Di Matamu’ itu telah dicipta setahun yang lepas dan ia dibuat berdasarkan kisah yang berlaku pada kawan-kawannya tapi dalam masa yang sama, ia turut berkaitan dengan kisah hidupnya.

Namun, yang pastinya lagu ‘Di Matamu’ itu mendapat publisiti daripada kisah putus tunangnya. Walaupun begitu, netizen menanggap lagu itu mempunyai kaitan dan semenjak lagu itu dimuat naik Sufian, ia terus mendapat sambutan hangat di kalangan netizen.

Sehinggakan menjadi tular di media sosial dan ramai rakan artis lain turut membuat cover lagu itu. Mungkin disebabkan oleh isu yang melanda Sufian itu, jadi netizen menganggap lagu itu ditujukan kepada Elfira.

Kalau ditujukan pun tiada salahnya, anggap lagu ‘Di Matamu’ itu sebagai lagu luahan hati Sufian yang terakhir sebelum meneruskan kehidupan baru tanpa mengenang kisah sedih itu lagi.  Apapun, jom kita layan lagu ‘Di Matamu’ itu.

-utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *