Taj Innuendo Sindir Farid Kamil Dalam Media Sosial

Selepas dibebaskan daripada tahanan reman kerana menyerang seorang anggota polis dan orang awam di Balai Polis Trafik Damansara, Datuk Farid Kamil dikatakan telah membuat satu laporan polis mendakwa dirinya telah dianiaya tiga orang rakan artis.

Antara ketiga-tiga artis yang dilaporkan Farid itu adalah salah seorang penyanyi kumpulan Innuendo yang terkenal dengan lagu ‘Belaian Jiwa’ iaitu Taj Addin. Namun, menurut Taj dia tidak melakukan semua itu kerana dia tidak berada di tempat kejadian.

Malah, dia juga tidak pernah bertemu mahupun berkawan dengan Farid, jadi adalah mustahil untuknya melakukan seperti yang dituduh oleh Farid itu. Oleh itu, dia akan mengambil tindakan undang-undang ke atas Farid kerana telah menaniaya dirinya.

Mungkin masih terkesan dengan tuduhan itu, baru-baru ini, Taj telah memuat naik satu status menjelaskan situasi sebenar meminta supaya individu yang dimaksudkannya itu menjadi lelaki dan menanggung perbuatannya sendiri tanpa melibatkan orang lain.

Meskipun status sindirian itu terbuka tetapi berdasarkan ayat yang ditulisnya, netizen dapat meneka yang status itu ditujukan kepada Farid Kamil kerana dalam status itu Taj meninggalkan pesanan kepada generasi muda supaya tidak menghisap dadah kerana bimbang akan menjadi ‘bodoh’.

Seolah-olah ingin menyampaikan sesuatu, tapi status itu bukan sekadar status sindiran, kerana Taj turut meminta mana-mana individu yang terkesan dengan kejadian itu supaya memaafkan dan berhenti mencemuh individu yang bersalah itu.

Siapa tidak akan berasa berang bila dituduh melakukan kesalahan yang diri sendiri tidak lakukan tapi yang penting sekarang ini nama Taj bersih kerana netizen sudah tahu yang Taj tidak bersalah atau terlibat dengan kes itu.

Nampaknya kes ini seperti tidak berpenghujung dan menjadi bertambah rumit terutama sekali selepas Farid didakwa di mahkamah kerana membuat laporan polis palsu. Apapun, diharap kes ini dapat selesai dengan baik dan jauhi dadah. –utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *