Umat Islam harus tolak Pakatan kerana sokong LGBT

Rakyat dinasihatkan agar bijak memilih dalam Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) yang bakal menjelang tidak lama lagi kerana sekiranya tersalah pilih, ia akan membawa kerosakan kepada agama dan moral, kata Pengerusi Biro Agama Pergerakan Pemuda UMNO Kedah, Ustaz Muhamad Effendi.

Beliau berkata, jika rakyat memilih Pakatan Harapan yang diketuai DAP, ia seperti memilih sebuah kerajaan yang akan membawa kehancuran budaya sosial dan agama memandangkan ramai antara pemimpin pakatan pembangkang itu memperjuangkan kaum Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender (LGBT).

“LGBT ini adalah budaya agama bebas atau pluralisme yang bertentangan dengan cara dan budaya rakyat Malaysia dan ianya juga bertentangan dengan perlembagaan negara.

“Walaupun rakyat kita terdiri dari berbilang agama dan budaya namun semua agama dan budaya tersebut menolak dengan sekeras-kerasnyanya budaya LGBT dan lain-lain perkara yang melibatkan moral.

“Maka rakyat harus memilih dengan bijak dan jangan terlalu mengikut emosi yang akhirnya membawa kepada penyesalan,” katanya dalam satu kenyataan.

Malaysia sebuah negara Islam yang sememangnya menentang keras dan tidak mengiktiraf kaum LGBT  untuk mendominasi negara. Homoseksualiti ini sememangnya bertentangan dengan ajaran Islam.

Maka dengan ini, gerakan kumpulan LGBT dianggap sebagai musuh Islam. Menentang LGBT itu sememangnya perlu dan satu kefarduan. Ini jelas apabila gesaan-gesaan LGBT untuk menuntut hak kebebasan merobohkan sistem kekeluargaan dalam Islam.

Mengulas lanjut, beliau berkata, sebagai contoh, Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan Pakatan Harapan, Tun Mahathir Mohamad yang sebelum ini lantang menentang sekeras-kerasnya LGBT dan pluralisme.

Kata beliau, namun kini bekas perdana menteri itu dilihat seolah-olah bersetuju dengan perjuangan anaknya, Marina Mahathir yang memperjuangkan isu LGBT sehingga Mahathir bersama isterinya, Tun Dr. Siti Hasmah sanggup turut serta dalam demonstrasi NGO Commonggo yang memperjuang hak pluralisme dan LGBT .

“Begitu juga ada di kalangan pemimpin pembangkang yang tidak kisah soal perkahwinan sejenis, seks tanpa ikatan perkahwinan yang sah dan sebagainya yang jelas melanggari norma masyarakat negara ini.

“Dalam Islam sendiri, perbuatan seks luar tabii adalah haram sedangkan mereka yang memperjuangkan LGBT ini terdiri dari orang Islam dan mempunyai pengaruh yang ditakuti akan mempengaruhi rakyat yang lain.

“Maka bayangkanlah apa yang akan terjadi kepada anak cucu kita nanti jika perkara ini menjadi amalan biasa kehidupan nanti, struktur kekeluargaan akan hancur dan akan pula menghancurkan struktur masyarakat seterusnya negara,” katanya lagi.

Oleh itu, beliau menyeru rakyat agar bersikap tegas dan tidak bertoleransi dalam hal ini untuk menjaga keharmonian dan kesejahteraan negara terutamanya agama Islam sebagai agama rasmi negara ini.

Beliau berkata, kita bertuah kerana negara dipimpin oleh UMNO yang sentiasa mempertahankan maruah negara dan budaya daripada perkara-perkara yang menjejaskan dan tidak sepatutnya.

“Kerana itu kita sebenarnya bertuah kerana negara ini ditunjangi oleh sebuah parti seperti UMNO yang sentiasa mempertahankan maruah negara dan budaya dari terus diganggu gugat oleh perkara yang tidak sepatutnya,” katanya. –Utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *